Gilla oss på Facebook!

Flerdagars Europa

Norge 6 dagar 6/7

Pris Fr.
7 980:-
TRAVELDATES

Avresa: 2018-07-06
Hemkomst: 2018-07-11

Inkluderat

Bussresa
5 nätter i dubbelrum
inkl halvpension
lunch dag 1 och 4
busskaffe med fralla dag 1
entré och guide på Norsk Skogsmuseum och Maihaugen
Väg-, bro och färjeavgifter samt reseledare

Pristillägg

Enkelrum 1995:-
Tur med Hurtigrutten dag 3 575:-

Undantag

Ring för bokning

Upphämtningsplatser

Örebro
Karlskoga
Kristinehamn
Karlstad
Sunne

Bra att veta

Ta med kläder för alla väder. Valuta: Norska kronor

Följ med på en fantastisk rundresa och låt dej förtrollas! Fascinerande Trollstigsvägen, Geirangerfjorden- kungen av Norges fjordar samt Atlanthavsvägen m.m. Från första parkett upplever vi de storslagna naturscenerier som formar Norge.

Dag 1 Hemorten – Spåtind
Vårt första stopp blir i Fryksdalen, där det blir busskaffe med fralla. Vi tar oss över gränsen till Norge och vårt första besök Norsk Skogmuseum i Elverum. Här äter vi även en god lunch. Efter att vi passerat bland annat Mjösa kommer vi framåt kvällen till Spåtind högfjällshotell, där en härlig middag väntar oss i fjällmiljö.

Dag 2 Spåtind - Geiranger
Resan går över Beitostälen och natursköna Joutenheimen. Vi stannar till i idylliska byn Lom med sina vackra stavkyrka. Vi bekantar oss med byn och får även tid till lunch eller fika. I natt sover vi på hotell i Geiranger där vi också avnjuter en god middag

hardangerfjord

Dag 3 Geiranger- Ålesund
Vi tillbringar förmiddagen i natursköna Geiranger. Strosa runt bland de små mysiga butikerna, njut av fjorden och de mäktiga bergen som omger oss. Passa även på att ta en fika eller lunch. På eftermiddagen bordar de som bokat Hurtigrutten och njuter av en resan genom Geriangerfjorden upp till Ålesund. Vi andra åker på en fantastisk busstur i vacker miljö.

Dag 4 Ålesund- Kristiansund
Vi tar oss på slingriga vägar mot de mäktiga vattenfallen i Gudbrandsjuvet, vidare via Trollstigen ner mot Åndalsnes. Här avnjuter vi lunch på hotellet. Sedan fortsätter vi norrut och färjar över Langfjorden. Bussen tar oss ut i havsbandet till det lilla mysiga fiskesamhället Bud. Dagens sista etapp till Kristiansund kör vi via Altnaterhavsveigen, en fantastisk naturupplevelse och ett otroligt vägbygge.Väl framme njuter vi i den mysiga staden, som är omgiven av vatten, innan vi smälter dagens intryck över en god middag på hotellet.

Dag 5 Kristiansund- Lillehammer

Vi lämnar Atlanten och tar oss över berg och natursköna dalar söder ut till Oppdal, vidare över Dovrefjäll till Dombås. Efter lite shopping och mat på egen hand fortsätter vi söderut genom Gudbrandsdalen mot Lillehammer och vårt hotell. Även ikväll väntar en härlig middag.

Dag 6 Lillehammer- Hemorten

Efter en god frukost besöker vi Olympiastadion och Maihaugen., Norskt Hembygdsmuseum. Efter en intressant förmiddag får vi tid att strosa omkring och äta lunch på egen hand längs den trevliga gågatan i centrum. Sen eftermiddag styr vi hem mot Värmland. Dit vi väntas anlända sen kväll.

Välkomna!

Kommande resor