Gilla oss på Facebook!

Dagtur/Mässor

Gammelvala i Brunskog 21/7

Pris Fr.
380:-
TRAVELDATES

Avresa: 2018-07-21
Hemkomst: 2018-07-21

Inkluderat

Bussresa
Entré

Pristillägg

Sittplatsbokning på buss 60:-

Upphämtningsplatser

Karlstad
Kristinehamn
Karlskoga

Gammelvala - den gamla världens vecka. Här får du en chans att njuta av ljuden och dofterna från naturahushållningens tid i Brunskog, Värmland.

 

Gammelvala - den gamla världens vecka.

I en sagolik vacker miljö med björkdungar som visar vägen från byn ner till sjön finns som vanligt massor av spännande och intressanta saker för såväl ung som gammal.
På hembygdsgården finns ett trettiontal byggnader från 1700-talet och framåt och under veckan sjuder området av liv när ca 500 ideella arbetare ser till att erjuda besökarna på en historisk upplevelse utöver det vanliga.

Här visas hantverkstekniker och traditioner som fanns förr, till exempel kvinnor som kardar och spinner ull, stickar och syr kläder, bakar tunnbröd, bereder lin, växtfärgar garn, kärnar smör. Män som sköter milan, bränner tjära, slår rep, sågar bräder och mycket mer.

Från friluftsscenen visas bygdespel, dräktparader och musikuppträdanden av både lokala och kända artister. Mitt i veckan arrangeras en stor veteranfordonsträff. Utöver det står olika företeelser i centrum dag för dag. Utefter maskingatan hittar du gamla tändkulemotorer som driver olika maskiner.

Blir man hungrig väljer man traditionell husmanskost eller varför inte pröva på den värmländska nationalrätten nävgröt med fläsk, eller varför inte klengås som är en mer lokal delikatess.

gammel1     gammel2

Kommande resor