Gilla oss på Facebook!

Alla resor

Vinfest resa Alsace,Pfalz och Asselheim

Pris Fr.
7 695:-
TRAVELDATES

Avresa: 2018-08-16
Hemkomst: 2018-08-22

Inkluderat

Buss och färjeavgifter
Del i 2 bädds insides hytt
Boende i dubbelrum med frukost
4 middagar
Alla vinprovningar och utflykter.
Guidning av vinkunnig reseledare specialist på området och vindistriktet Pfalz.

Pristillägg

Enkelrum/hytt 2135:-

Undantag

Reservation för valutaökning

Upphämtningsplatser

Örebro
Karlskoga
Kristinehamn
Väse
Karlstad
Sjötorp
Mariestad

Bra att veta

Valuta Euro

När vi har tagit oss över till Tyskland med färjan påbörjar vi vår vin fest. Redan på bussen drar vi i gång med en liten vinprovning och berättar om vin och vinodling.
Efter första natten på vårt hotell väntar lite olika utflykter för att lära oss om vin och åter vin.

Dag 1
Hemorten - Trelleborg Vi stannar för kafferast efter vägen innan vi når Trelleborg I bekväma hytter och trevlig överfart på en av TT-lines färjor tar vi oss till Travemünde.

Dag 2
Efter frukost startar vi vår resa vidare söderut via Hamburg mot Hannover.
På denna etapp gör vi en vinprovning i bussen, där vi berättar om vin och vinodling.
Framåt kvällen når vi vårt hotel Winzergarten i Grosskarlbach .
På hotellet väntar en härlig middagsbuffé.

Dag 3
Utflykt i Pflaz till Weingut Schweder i Hochstadt.
Där vi får prova härliga viner, som vi sedan kan köpa med oss hem. Vi tar lunchpaus i Grünstadt och fortsätter sedan till Asselheim och vinfestens öppning med orkestrar och parad genom byn. Efter en stund inser vi att vinfesten är i full gång. Självfallet stannar vi och njuter av vin, mat, underhållning och stämningen. Middag på hotellet ingår inte denna kväll.
Vi skall ju njuta av vinfesten och ha det roligt.

Dag 4
Vi gör en tur genom det böljande vinlandskapet på båda sidor av ”Deutsche Weinstrasse”. Snart är det dags för ett intressant besök i vinbyn Kallstadt. (Därifrån härstammar fam. Trump. Han har ju lyckats förväxla Kallstadt med Kerlstad). Vi får prova flera olika sorters vin och sekt för att sedan köpa. Vi fortsätter direkt till Asselheim och äter snabbt innan vi rustar oss för deltaga i Festumzug (Kortegen) utklädda till fruktansvärda vikingar.
Sedan njuter vi av festen innan vi åker tillbaka till hotellet för kvällen middag i lugn och ro.

banner img 7

Dag 5
Tidig frukost för nu åker vi tidigt till Alsace på en utflykt till Couronne D Ór (Guldhörnan). På förmiddagen besöker vi Domaine Becht i den blomstrande vinbyn Dorlisheim.
Där får vi uppleva vinprovningen som vi aldrig glömmer.
Vi passar på att köpa rejält med Alscaceviner. När bussen är lastad far vi vidare till staden Mutzig, där vi äter en trerätters lunch.
(Betalas av var och en). När vi njutit av lunchen styr vi norrut mot Cave Wissenbourg och möjlighet att köpa resans billigaste mousserande viner. Snart är vi åter i Tyskland och når vinbyn Ungstein.
Där skall vi äta resans avslutningsmiddag på en svensk-norsk-tysk restaurang. En trerätters middag med både vin och öl. Ni väljer. Sedan behöver vi återvända till hotellet och packa inför resan.

Dag 6
Efter frukost lastar vi bussen och far norrut.
Kaffe– och lunchpauser tar vi under resan.
På kvällen når vi Fehmarn och vårt hotell, där vi får en efterlängtad middag och övernattar för sista gången på denna resa.

Dag 7
Vi äter tidig frukost och fortsätter norrut via en gränsbutik till Puttgarden och färjan till Rödby. Lämpligt med lunchpaus på färjan. Vidare genom Danmark och färjan till Helsingborg och Sverige.
På kvällen kommer vi hem med våra inköpta dyrgripar

Kommande resor