Gilla oss på Facebook!

Övriga kryssningar

Julmarknad Hovstallet & Kryssning M/S Birka 3/12

Pris Fr.
675:-
TRAVELDATES

Avresa: 2017-12-03
Hemkomst: 2017-12-04

Inkluderat

Entré till Julmarknad
Del i 2 bädds insides
Julbord
Frukost

Vi ankommer vårt huvudmål julmarknaden i Hovstallet. Här på Hovstallet bjuder vi på rikligt med svensk jultradition i dagarna tre. Våra guider visar upp de kungliga vagnarna som används vid statsbesök
(bl a Sjuglasvagnen).
Sedan går vi ombord och kryssar med M/S Birka.

Dag 1
Här kan man också besöka stallet och titta på kungens hästar.
I smedjan står som sig bör en smed och tillverkar högkvalitativa smidesprodukter. På julmarknaden träffar du även ett sjuttiotal av landets bästa hantverkare och kan hitta personliga julklappar i alla dess former och material. På mässan finns även en välfylld matbod med julens alla delikatesser.

Med många intryck och eventuella inköp sätter vi oss i bussen för vidare resa till Birka
Terminalen och vårt kryssningsfartyg som avgår 18.00. På kvällen får du avnjuta julbordet, medan fartyget sakta glider fram genom Stockholms skärgård.

Väl ombord på Birka finns det många platser att välja på för en fördrink. Här finns den eleganta Seglarbaren för vin- Champagnekännare, Pub Bryggaren för ölfantaster, Whiskybaren för smakprovnings- och cigarrlystna och Panorama Baren för den som värdesätter panoramautsikt.
På Terrassen finns artificiella solar som ger +27 grader värme året om. Här finns en härlig pool, bastu, bar och solstolar under ett stort glastak. Sommartid öppnas taket upp och Terrassen hamnar under bar himmel högst upp på fartyget. I Panorama Spa går det att njuta av behandlingar eller koppla av i inomhus- eller utomhusjacuzzi med första parkett mot skärgården.
För de shoppingsugna finns Taxfree-butiken med viner, öl, whisky, champagne, parfymer, krämer, väskor och mycket mer till betydligt lägre priser än i land. De som vill fynda fina märkeskläder gör det i Quality Market. Kvällstid finns alltifrån nöjesvärdar till dansband, DJ:s och partyband. Allt för att kvällen ska kunna bli lång.

Dag 2 Mariehamn - Hemorten
Båten anländer Mariehamn tidigt på morgonen och vänder åter mot Stockholm efter ett par timmar.
Vi äter en stor sjöfrukost för de som har bokat detta i Sjösalen samtidigt som vi njuter av den vackra skärgården. Vi anländer till Stockholm 15.45 där vår buss väntar. Under hemresan stannar vi och rastar längs med vägen och vi är hemma på kvällen igen.

Kommande resor