Gilla oss på Facebook!

Flerdagars Europa

Whiskymässa i Rostock 10/11

Pris Fr.
3 085:-
TRAVELDATES

Avresa: 2017-11-10
Hemkomst: 2017-11-12

Inkluderat

Resa m modern helturistbuss
2 nätter del i dubbelrum
2 Frukost
1 Middag
Entré till Whiskymässan 11/11 på Steigenberg hotel Sonne inkl ett”nosing glas” och 8 prov-polletter

Pristillägg

Enkelrum 750:-
Frivilligt avb.skydd 100:-
Platsbokning på buss 100:-

Till alla whiskyälskare, här åker vi och provsmakar lite olika sorter samtidigt som vi bor på hotell och har tillgång till alla restauranger och shopping. Det finns över 250 sorters Whisky och Rom på plats.

Dag 1

Avresa från hemorten och efter vägen stannar vi för fika och lunch.

Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Gedser–Rostock som tar strax under två timmar. Vi kör sedan direkt till vårt hotell Penta house som vi når framåt kvällen. Efter inkvarteringen finns möjlighet att bege sig ut på staden för middag på någon av de många restaurangerna.

Dag 2

Rostock
Efter en lugn morgon och en god frukost beger vi oss till Whiskeymässan på Steigenberg Hotel Sonne inklusive ett ”nosing glas” och 8 prov-poletter. Resten av dagen tillbringas på egen hand. På mässan finns en stor del av världens whiskyproducerande länder representerade. Bland dessa Skottland, Irland, Japan, USA, Frankrike och Wales. Bland de destillerier som tidigare år varit med på mässan finns bl.a. Aberlour, Ardbeg, Highland Park, Laphroaig, Macallan, Balvenie, Scapa, Glenmorangie, Caol Ila och ytterligare ett femtiotal destillerier. Det är ingen hemlighet att det är skottarna som är mest välrepresenterade och tillsammans med övriga deltagare erbjuder de en imponerande whiskyupplevelse. Vad sägs om över 250 sorter av whisky och rom.

Dag 3

Rostock – Hemorten

Vi njuter av en härlig frukost på hotellet och tar det lugnt på morgonen. Efter utcheckning beger vi oss mot hamnen för den avslutande shoppingen vid Bordershopen. Sedan går färden med färja till Danmark och vidare hem mot Sverige igen.

Kommande resor