Gilla oss på Facebook!

Alla resor

Världsarvet Höga Kusten 21/8 2017

Pris Fr.
3 045:-
Inkluderat

Bussresa tur och retur Del i 2 bäddshytt insides
halvpension (frukost/brunch och trerättermiddagar) 1:a sittningen 17.30
Underhållning och alla aktiviteter ombord.

Pristillägg

Cabin insides hytt enkel 1855:-
Seaview standard 2 bädds fönster 640:-
Seaview komfort 2 bädds fönster 840:-

Upphämtningsplatser

Gå in på boka knappen och ta upp resor i datumordning så kommer alla orter upp för olika datum.

Bra att veta

Reservation för ev ändringar.

Upplev den vackra Norrlandskusten på ett helt nytt sätt. Följ med till Höga Kusten med spännande utflykter i land. Föreställ dig en spännande kryssning med trerättersmiddagar, underhållning, spa-upplevelser, ljusa sommarkvällar, tax-free shopping mm.

Dag 1 Avresa enligt linjenät

Vi stannar på vår väg mot Stockholm och tar en matrast. Vid ankomsten till Stockholm åker vi direkt till Stadsgården och vårt kryssningsfartyg som avgår 16,00.
Vi börjar med sommarfest och härlig stämning på soldäck medan vi seglar ut från Stockholm. Under Captain´s cocktail presenterar vår befälhavare flera av alla som kommer att ta hand om dig under kryssningen. Under kvällen är du välkommen till dukat bord och en god trerätters välkomstmiddag. Lite senare bjuder vi på underhållning med våra proffsiga nöjesvärdar, underhållning i pianobaren och blir du sugen på en svängom spelar dansbandet upp till dans.

Dag 2 Höga Kusten med Härnösand

Vi vaknar upp i Härnösand-Höga Kustens sydligaste kuststad. Fartyget ligger ett stenkast från Centrum med bevarade trähus och båtliv mitt i stan. Vill du uppleva ännu mer av den unika Höga Kusten, följ med på någon av våra guidade utflykter!
På kvällen väntar en härlig trerättersmiddag medan vi sakta seglar inomskärs i fyra timmar från Härnösand genom Sannasundet till Höga Kustenbron, via surtrömmingens paradisö Ulvön och Trysundaön upp till Skagsudde.

Dag 3

Vi tillbringar vår sista kryssningsdag till havs. Delta i aktiviteterna ombord, passa på att shoppa till taxfree priser, koppla av på soldäck eller unna dig en härlig behandling i vår fina spa-anläggning på däck 10. Här kan du ta det lugnt en stund i vår utomhusjacuzzi med härlig utsikt över Stockholms skärgård och inloppet till Stockholm innan vi är tillbaka vid Stadsgårdskajen igen 15,45 där vår buss står och väntar. Under hemresan stannar vi och rastar efter vägen och når hemorten på kvällen. 

Utflykter:

SMAKA PÅ HÖGA KUSTEN, 4 TIM 695:-
Höga Kusten bjuder både på dramatiska landskap och matupplevelser utöver det vanliga. En båttur på Ådalen III tar dig längs Ångermanälven upp till Högakustenbron. Ombord får du testa den unika delikatessen surströmming och veta mer om Höga Kustens historia och lokala matkultur av ingen mindre än surströmmingskungen himself, Ruben Madsen. En upplevelse för alla sinnen!

Hogakustenbron      

VÄRLDSARVET HÖGA KUSTEN, 5 TIM 725:-

Höga Kusten har världsrekord i landhöjning! Här går världens högsta kustlinje, 286 meter över havet och landhöjningen har skapat en unik skärgårdsmiljö av vikar, laguner och sjöar. På vår väg norrut till Skuleberget stannar vi för att beundra Högakustenbron från utsiktsplatsen på Hornöberget. Skuleberget är med sin dramatiska profil ett viktigt landmärke i Höga Kusten. I Naturum Höga Kusten vid bergets fot får vi veta mer om världsarvet och varför Höga Kusten blev utsett till Världsarv av Unesco år 2000. Här tar vi också ett kaffestopp med en Höga Kustenpralin från Jeltsjes choklad. Vi äter lunch på toppen av berget som nås med linbana och beundrar den magnifika utsikten.

HEMSÖ FÄSTNING: BOMBER, GRANATER OCH SPIONER, 4 TIM 645:-

Djupt nere i berget på Hemsön finns Sveriges bäst bevarade försvarshemlighet, ett underjordiskt fort från kalla krigets dagar. Upplev den spännande historien om Hemsö Fästning, vars uppgift var att hindra främmande fartyg från att ta sig upp i Ångermanälven och vidare in i landet. På 40 meters djup tjänstgjorde 320 soldater, som i skydd av berget skulle överleva en kärnvapenattack.
Vi ser stridsledningsrum, kanonbatterier, kanontorn, luftvärn, sjukrum och matsalar – allt unikt bevarat.
En spännande dag som avslutas med lunch i Hemsö Fästnings nya restaurang.

bilhärnösand

HÄRNÖSAND OCH HÖGA KUSTENS HISTORIA, 4 TIM 475:-

Härnösand grundades år 1585 och är en av Norrlands äldsta städer. Under dagen får du höra spännande berättelser om Härnösands och regionens historia. Vi börjar med en guidad tur på Härnösands Bilmuseum, Sveriges största med riktiga rariteter. Vad sägs om ett gammalt ”korvstånd” och ”folka med californiabåge och takräcke de luxe med träribbor”. Vi åker vidare till Murberget som är ett av Sveriges största friluftsmuseum och äter lunch på en av norra Europas äldsta gästgiverier, Spjutegården mitt i friluftsmuseet. Turen går vidare till Stora Torget i Härnösand med stadsguidning och möjlighet till besök på Konsthallen, Domkyrkan och promenad i Östanbäcken – en välbevarad stadsdel med trähus från 1700- och 1800-talet.

 

Kommande resor